Izgradnja prioritetne dionice Smokovac-Mateševo autoputa Bar-Boljare koštaće 890 miliona eura, kazao je predstavnik Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Miroslav Mašić, gostujući u emisiji “Zumiranje”, TVCG.

Mašić je naveo da je sa finansijskog aspekta realizovano oko 65 % sredstava predviđenih za izgradnju prve dionice Smokovac-Mateševo autoputa Bar-Boljare.

Podsjeća da je ugovorena cijena izgranje prioritetne dionice autoputa 809,6 miliona eura, od čega 85 % finasira iz kredita kineske EXIM banke, a 15 % iz budžeta Crne Gore.

Mašić ističe da je i Ugovorom o projektovanju i izgradnji dionice Smokovac-Mateševo autoputa Bar-Boljare predviđena mogućnost pojave naknadnih i nepredvidivih radova, za koje je rezervisana okvirna suma od 10%.

“Naša procjena je da će ti naknadni radovi biti izvedeni u okviru ove sume od 10 % od ukupno ugovorene, znači u vrijednosti od oko 80 miliona. Ako to budemo tako posmatrali, ukupna cijena izgradnje dionice autoputa biće 890 miliona eura, dakle daleko manje od 1,3 milijarde o čemu se piše ovih dana”, saopštio je Mašić.